Liggen er kiwi’s in jouw bedrijfskantine?

Kiwi’s zijn een uitzonderlijk gezonde fruitsoort. Het was al bekend dat kiwi’s een hoge hoeveelheid vitamine c bevatten. In een nieuw onderzoek is echter naar voren gekomen dat zij nog gezonder zijn dan gedacht.

De fruitsoort heeft een belangrijke invloed op de regulering van de bloedsuikerspiegel. Daarnaast zou de kiwi de spijsvertering, stofwisseling en het immuunsysteem verbeteren. Tijdens het onderzoek werd een significante verbetering van de darmfunctie gemeten bij de consumptie van twee kiwi’s per dag. De resultaten van dit onderzoek werden bekendgemaakt op het International Symposium on Kiwifruit and Health in Nieuw-Zeeland.

Veel Nederlandse werknemers zitten urenlang stil op kantoor. Dit verhoogt het risico op diabetes, obesitas en andere chronische ziekten. Volgens een van de hoofdsprekers op het symposium, Jacob Seidell van de Vrije Universiteit in Amsterdam, kunnen de resultaten van het onderzoek helpen in de strijd tegen obesitas en gerelateerde chronische ziekten. Kunnen de werknemers in jouw organisatie kiwi’s eten in de bedrijfskantine?

Bron: Scoop